Selecteer een pagina

50 jaar OVD Opleidingen

Marketing in de supermarkt OVD Opleidingen
Logo OVD Opleidingen Retailopleidingen

Gepubliceerd door OVD Opleidingen

Afgelopen donderdag (6 oktober 2022) was het zover: OVD Opleidingen bestond 50 jaar. Dit heugelijke feit konden we niet zomaar voorbij laten gaan en moest natuurlijk gevierd worden.

11 oktober 2022

50 jaar OVD Opleidingen

Afgelopen donderdag (6 oktober 2022) was het zover: OVD Opleidingen bestond 50 jaar. Dit heugelijke feit konden we niet zomaar voorbij laten gaan en moest natuurlijk gevierd worden.

Hoe het allemaal begon

Na de Tweede Wereldoorlog groeit de vraag naar specifiek beroepsonderwijs, ook voor de detail- en groothandel. Opleidingsfondsen voor Detailhandel, Groothandel en Levensmiddelenhandel worden opgericht. In 1972 wordt op initiatief van Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) Stichting Opleiding en Vorming Detailhandel, kortweg OVD, opgericht. In 2005 wordt OVD Opleidingen een zelfstandige werkmaatschappij onder de OVD Groep. In 2018 splitst OVD Groep haar organisatie op in OVD Educatieve Uitgeverij en OVD Opleidingen. Gilde-BT neemt OVD Opleidingen over en bouwt daarmee verder aan de toekomst van OVD Opleidingen als kennisinstituut in de Retail (food en non-food).

Tijd voor een feestje

Afgelopen donderdag kwamen alle trainers en medewerkers bij elkaar om het 50-jarig jubileum te vieren. Alle genodigden werden hartelijk verwelkomd met een glaasje champagne. Onder het genot van een drankje was er de ruimte om even bij te praten met elkaar. Nadat iedereen aanwezig was nam directeur Charles Simons het woord. Hij nam de trainers mee in het verhaal van OVD Opleidingen, het belang van ambassadeurschap en het principe FIRE (Fun, Inspiration, Result, Empowerment).

Na de presentatie was het tijd voor een creatieve activiteit. Ook deze activiteit stond in het teken van FIRE. Iedereen had de mogelijkheid om met klei iets te maken wat voor hen persoonlijk te maken had met FIRE. Alle kunstwerken worden door de kunstenares samengevoegd tot een mooi geheel. Na deze creatieve activiteit was het tijd om de dag af te sluiten met een hapje en een drankje.

Salesmanager Silvia over hoe zij de dag ervaren heeft

‘Toen we dit gingen organiseren wilden we echt iets doen waar de trainers en medewerkers het nog jaren over zouden hebben. Met de insteek samen sterk en het onderwerp FIRE gingen we aan de slag. Ik kreeg een ontzettend warm gevoel van deze dag en als het ware met vleugels terug naar huis. Het was een geslaagde dag met goede gesprekken, lekker eten en veel wederzijdse waardering.’

Onderstaand een kleine sfeerimpressie van de dag. 

Misschien vind je dit ook interessant