Selecteer een pagina

Duizenden werknemers gezocht in de retail

Marketing in de supermarkt OVD Opleidingen
Logo OVD Opleidingen Retailopleidingen

Gepubliceerd door OVD Opleidingen

“In onderstaand artikel nemen we je mee in enkele redenen om juist wel te kiezen voor een baan in de retail!”

20 april 2022

Duizenden werknemers gezocht in de retail; waarom mensen toch kiezen voor een baan in de retail!

Bij zowat elk groot bedrijf binnen de retail zoeken ze er misschien wel honderden. We hebben het dan over mensen voor de functie van verkoopmedewerker. De vijver van geschikte kandidaten om in te vissen, lijkt steeds kleiner te worden. In onderstaand artikel nemen we je mee in enkele redenen waarom mensen juist wel kiezen voor een baan in de retail.

Q&A Insights heeft onderzoek gedaan naar de belangrijkste redenen voor werknemers om te kiezen voor een baan in de retail. Het onderzoek is uitgevoerd in de doelgroep die belangrijk is voor de toekomstige arbeidsmarkt (twintigers en dertigers). De belangrijkste uitkomsten van dit onderzoek delen we graag met jullie. Zo weten jullie waar je op moet letten bij het werven en behouden van personeel.

De flexibiliteit

Voor de respondenten blijkt flexibiliteit een belangrijke factor te zijn om te kiezen voor een baan in de retail. Het zelf kiezen voor het aantal contracturen, voldoende variatie in de diensten, de gelegenheid om verlof op te kunnen nemen en het eenvoudig wisselen van diensten zijn hierin vaak genoemde aspecten.

De werksfeer

Met afstand de belangrijkste reden om te kiezen voor een baan in de retail is de werksfeer. De deelnemende respondenten geven aan dat transparantie, samenwerken met collega’s en een prettige onderlinge communicatie een belangrijke bijdrage leveren aan de sfeer op de werkvloer.

De financiële vergoeding

Wat opvalt is dat een fijne werksfeer belangrijker is dan de financiële vergoeding. De betrokken respondenten geven aan dat de financiële vergoeding wel een acceptabel basisniveau moet hebben.

Nu je weet wat de toekomstige arbeidsmarkt belangrijk vindt bij het kiezen van een baan in de retail, kun je dit in je voordeel gebruiken bij het werven en behouden van personeel. Op deze manier kun je, ook in een krappe arbeidsmarkt, succesvol zijn in het vinden en binden van nieuwe toppers aan jouw organisatie. 

Bronnen:

 

Misschien vind je dit ook interessant