Selecteer een pagina

Een nieuwe veluwe erbij

Een nieuwe veluwe erbij groene klimaatpleinambassadeur
Logo OVD Opleidingen Retailopleidingen

Gepubliceerd door OVD Opleidingen

“Uit onderzoek blijkt dat mensen wel willen bijdragen aan een betere leefomgeving, maar niet weten hoe ze dat aan moeten pakken. De rol van de tuincentrum-medewerker kan hierin doorslaggevend zijn.”

17 februari 2022

Een nieuwe veluwe erbij!

Het klimaat verandert in een rap tempo en dat merken we allemaal in de afgelopen jaren. Meer periodes van droogte, hevige piekbuien en verlies van biodiversiteit. Uit een recent verschenen onderzoek van het Wereld Natuurfonds blijkt dat sinds 1970 wereldwijd de populatieomvang zoogdieren, vissen, vogels, reptielen en amfibieën gemiddeld 68% is afgenomen. Dit is deprimerend nieuws, maar geen reden om bij de pakken neer te zitten.

Tuinbranche Nederland X OVD Opleidingen

OVD Opleidingen en Tuinbranche Nederland hebben de krachten gebundeld om het doel van Tuinbranche Nederland te realiseren.

“Over 5 jaar een Veluwe erbij”

Maar wat houdt dit in?

  • Nationaal Park de Hoge Veluwe heeft een oppervlakte van 5500 hectare (55 km²).
  • Nederlandse tuinen beslaan nu een oppervlakte van 10 x Park de Hoge Veluwe (550 km²).
  • Er zijn 5,5 miljoen tuinen in Nederland.
  • Als iedere tuin in de komende vijf jaar 10 m² extra vergroent, betekent dit: 5,5 miljoen x 10 m² = 55 km² dus: een Veluwe erbij!

Hoe kan OVD Opleidingen hierin een rol spelen?

OVD Opleidingen is al jaren actief in het verzorgen van trainingstrajecten in de tuinbranche. In samenwerking met Tuinbranche Nederland heeft OVD Opleidingen de training ‘Groene Klimaatpleinambassadeur’ ontwikkeld.

Het doel van deze training is het gericht informeren, motiveren, involveren en enthousiasmeren van bezoekers van de tuincentra om hun tuin biodivers en klimaatadaptief in te richten. Hiermee kan de bezoeker zelf bijdragen aan een gezonde leefomgeving van mens en dier. Na het volgen van de driedaagse training is de tuincentrummedewerker een echte groene klimaatpleinambassadeur.

De groene klimaatpleinambassadeur weet welke aspecten van invloed zijn op een groene, gezonde tuin en dat dit bijdraagt aan een gezonde, groene leefomgeving. De ambassadeur weet dit over te brengen op de klant en vertaalt dit naar acties en producten.

Wat houdt jou nog tegen?

Uit onderzoek blijkt dat mensen wel willen bijdragen aan een betere leefomgeving, maar niet weten hoe ze dat aan moeten pakken. De rol van de tuincentrummedewerker kan hierin doorslaggevend zijn. Speciaal voor deze groep is de training ‘Groene Klimaatpleinambassadeur’ in het leven geroepen. Tijdelijk is deze 3-daagse training volledig gratis te volgen door de subsidieregeling NL Leert Door, dus wat houdt jou nog tegen? De training is zowel incompany (minimaal 10 medewerkers) als via de open inschrijving te volgen.

Ben jij hovenier of gepassioneerd bezig met de natuur? Ook dan kan de training van toegevoegde waarde zijn voor jouw kennis over o.a. onderwerpen als: Bodemleven, De levende tuin, Klimaatvriendelijk tuinieren en Adviesvaardigheden.

Direct aanmelden of meer informatie voor over de training? Klik dan hier.

Samen op weg naar een Veluwe erbij!

Misschien vind je dit ook interessant