Selecteer een pagina

MBO niveau 3

Eerste verkoper supermarkt/food

Maken en volgen van een afdelingsbegroting en personeelsplanning, leidinggeven aan en motiveren van medewerkers en inspelen op ontwikkelingen in de markt, zijn slechts enkele zaken waarmee een startende afdelingsmanager te maken krijgt.

OPEN

INSCHRIJVING

“Ik zie nu dat een leidinggevende functie niet alleen gaat om medewerkers aansturen, maar ook met bijv. financiën en marketing te maken heeft, waardoor de functie opeens veel breder en aantrekkelijker wordt.”

BEDRIJFSGROEP /INCOMPANY

Algemene info

Maken en volgen van een afdelingsbegroting en personeelsplanning, leidinggeven aan en motiveren van medewerkers en inspelen op ontwikkelingen in de markt, zijn slechts enkele zaken waarmee een startende afdelingsmanager te maken krijgt. De diversiteit aan werkzaamheden maakt deze functie niet alleen aantrekkelijk, maar vraagt ook om een brede kennis van de supermarktpraktijk. De opleiding Eerste verkoper is een uitdagende vervolgopleiding voor ervaren verkoopmedewerkers die aan een volgende stap in hun carrière toe zijn.

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor beginnende leidinggevenden (eerste verkoopmedewerkers, assistent afdelingsmanagers, e.d.). De deelnemer leert de grondslagen van modern beheer van een supermarktafdeling. Hierbij ligt de nadruk op de meer beheersmatige en uitvoerende kant van het vak.

Duur

De opleiding Eerste Verkoper is een verkort opleidingsprogramma en duurt 1,5 jaar verdeeld over 42 lesdagen.

Groepsgrootte

De opleiding kent een minimale groepsgrootte van 12 deelnemers en een maximum van 16 deelnemers.

Programma

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Kerntaak 1 (Ontvangst en verwerking van goederen).
  • Kerntaak 2 (Optimaliseren van de verkoop).
  • Kerntaak 3 (Uitvoering geven aan verkoopactiviteiten).
  • Kerntaak 4 (Leiding geven aan verkoopteam).
  • Nederlands (Luisteren, lezen, schrijven, spreken en gesprekken voeren).
  • Engels (Luisteren, lezen, schrijven, spreken en gesprekken voeren).
  • Rekenen (getallen, verhoudingen, meten en meetkunde, verbanden).
  • Loopbaan en burgerschap (ontwikkelen van eigen loopbaan- en burgerschapscompetenties).
  • Keuzedelen (in overleg met de organisatie).

Toetsing

Elke kerntaak wordt afgesloten met een toets of een werkstuk. Daarnaast vindt er toetsing op de werkplek plaats. Bij voldoende resultaat voor zowel de theorie als de praktijk ontvangt de deelnemer een officieel erkend mbo3-diploma Eerste Verkoper en het CBL3-diploma Eerste verkoper.

Studiebegeleiding

De praktijkopleider (coach binnen het bedrijf) is verantwoordelijk voor de begeleiding van de gehele opleiding en de praktijkexaminering van de deelnemer. Hierbij wordt hij ondersteund door de OVD Opleidingen docent, die de deelnemer tijdens de opleiding drie keer in de winkel bezoekt. Hiermee sluiten theorie en praktijk goed op elkaar aan.

Toelating

De deelnemer dient te beschikken over het diploma mbo2 Verkoper en minimaal een jaar werkzaam te zijn in een supermarkt. Indien de deelnemer dit diploma niet heeft, kan hij toegelaten worden op basis van een verklaring van de werkgever dat de deelnemer functioneert op mbo2-niveau. Dit moet aangetoond worden met bijvoorbeeld een functiebeschrijving.

Aangezien het om een versnelde opleiding gaat, worden ook werkervaring en de huidige functie bij de toelatingsprocedure meegewogen. Er vindt altijd een intakegesprek plaats, en in geval van twijfel over toelating kan OVD Opleidingen of de werkgever het initiatief nemen tot een intaketoets.

Samenwerking

Voor de uitvoering van deze mbo-opleiding werkt OVD Opleidingen samen met het OC&W erkend opleidingsinstituut SVO Vakopleiding Food.

 

Incompany en open inschrijving

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan.

Prijsstelling

Opleidingskosten         € 1.448,-
Lesmateriaal                 €    502,-
Wettelijk cursusgeld   €    936,-

Excl. keuzedeel.

Extra informatie

Download de brochure voor uitgebreide informatie over deze opleiding.

Interesse /aanmelden

Heeft u interesse en wilt u één of meerdere deelnemers aanmelden, neem dan contact op met Silvia van Echtelt via 088-0084570 of info@ovd-opleidingen.nl.

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Klik dan op de interesse knop boven de tekst en laat uw gegevens achter.

MBO 3 Eerste verkoper Supermarkt/food brochure

Voor meer informatie over de opleiding MBO 3 Eerste Verkoper Supermarkt kunt u de brochure raadplegen.

In de brochure leest u meer ervaringen van klanten/deelnemers.