Selecteer een pagina

Groene klimaatpleinambassadeur plus

Inclusief certificaat voor bodem- en gewasbescherming

Aan het eind van de training kun jij de bezoeker van het tuincentrum adviseren over hoe zij hun tuin zó kunnen inrichten, dat deze beschermd is tegen hitte en droogte.

Algemene informatie

De training wordt gegeven door één van de enthousiaste en ervaren trainers van OVD Opleidingen. De training bestaat uit een combinatie van theorie, praktijkopdrachten, e-learning en actieve werkvormen.

Doel

Aan het eind van de training kun jij de bezoeker van het tuincentrum adviseren over hoe zij hun tuin zó kunnen inrichten, dat deze beschermd is tegen hitte en droogte. Ook weet jij hun te vertellen hoe zij overtollig water kunnen opvangen en hoe ze hun tuin aantrekkelijk kunnen maken voor vogels, vlinders en bijen.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte training is bedoeld voor medewerkers binnen een tuincentrum, tuinafdeling van een bouwmarkt en hoveniers.

Trainingsduur

3 dagen training en circa 6 uur thuisstudie.

Toelating

Een achtergrond als medewerker van een tuincentrum of hovenier met mbo3/4 denkniveau.

Certificering

De training wordt afgerond met een officieel OVD Opleidingen certificaat en een certificaat voor Bodem- en gewasbescherming.

Inhoud

Wat is nou een klimaatvriendelijke en bio-diverse tuin? Wat moet de bezoeker doen om dit te realiseren en wat heeft hij hiervoor nodig? Welke producten kun jij dan adviseren?

De onderstaande onderwerpen zorgen ervoor dat jij deze vragen kunt beantwoorden:

  • Bodemleven: Wat is een gezonde bodem, welke grondsoorten zijn er, hoe ziet de opbouw van de grond eruit, wat zijn gezonde planten en wat zijn alternatieven voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen?
  • De levende tuin: Wat doet het gebruik van meer groen in je tuin? En hoe zorg je ervoor dat vogels, vlinders en bijen jouw tuin weten te vinden?
  • Klimaatvriendelijke tuinieren: Gericht op water, droogte en hitte. Hoe kun je extreme weersomstandigheden omzetten in klimaatvriendelijke mogelijkheden voor je tuin? Welke concrete maatregelen kun je nemen en hoe doe je dat?
  • Adviesvaardigheden: Je leert hoe je de bezoeker aanspreekt op klimaatvriendelijk handelen en hoe je de koppeling kan maken met de verkoop van producten die bijdragen aan die gezonde groene tuin.

Deze training bevat 1 dagdeel waarin je gaat oefenen met een ervaren trainingsacteur.

Toetsing en afronding

E-learning opdracht met een toets

 

Prijsstelling

€ 1.750,- per deelnemer.