Selecteer een pagina

MBO+

Hoger management voor de retail (HMR)

Dé opleiding om een succesvol manager te worden in jouw winkel!

OPEN

INSCHRIJVING

“Deze opleiding via OVD Opleidingen is enorm goed bevallen: kwalitatief sterke docenten die de theorie & de praktijk makkelijk koppelen: zo brengen ze je verder.”

BEDRIJFSGROEP /INCOMPANY

Algemene info

Een winkel aansturen in deze tijd, vraagt een ander type manager dan voorheen: niet één met zo veel mogelijk kennis, maar een ondernemende manager en managende ondernemer.

De opleiding Hoger Management voor de Retail (HMR) past bij jou wanneer je jezelf op een praktische manier wilt ontwikkelen en je wilt leren om jouw winkel goed aan te kunnen sturen.

Je leert alles wat belangrijk is voor jouw functie op het gebied van personeels-, operationeel-, financieel-, commercieel en strategisch management. Hierbij wordt continu de vertaalslag gemaakt vanuit de theorie naar jouw praktijk.

Een winkel run je samen met jouw medewerkers. Goed leiderschap helpt om anderen te stimuleren en te inspireren. Als manager is het daarom belangrijk dat je ook jezelf kent. Zelfmanagement (persoonlijke ontwikkeling) vormt dan ook een rode draad in de opleiding. Je ontwikkelt voortdurend inzichten en kwaliteiten die nodig zijn om jezelf en jouw medewerkers te inspireren en te coachen.

Doelgroep

De opleiding is voor jou geschikt wanneer je werkzaam bent als (assistent) filiaal/storemanager of ervaren afdelingsmanager met de ambitie om door te groeien. Ook als aankomend ondernemer ben je hier goed op je plek. Je bent praktisch onderlegd en vindt het prettig continu de vertaalslag te maken van het geleerde naar de werkvloer. Je wilt vanuit je leidinggevende rol je kennis en ervaring graag verdiepen en verbreden in de wereld van retailmanagement. 

Programma

Aan het eind van de opleiding kun je vanuit een
ondernemend perspectief aan een of meer winkels in een veranderende omgeving leiding geven en deze managen. Je werkt tijdens de opleiding aan een praktisch verbeterplan, aan de hand van het 7-S model. Met dit managementmodel neem je stap voor stap je eigen organisatie onder de loep. Waar zitten de sterktes en de zwaktes? Aan de hand van de resultaten ga je vervolgens met een zelfgekozen probleemstelling aan de slag. Als onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling (zelfmanagement) wordt bij aanvang van de opleiding de DISC-analyse afgenomen. Deze helpt je inzicht te krijgen in jouw persoonlijke voorkeuren in gedrag en communicatie én die van een ander.

Tijdens de opleiding komen onderstaande thema’s aan bod. Binnen elke lesdag kunnen één of meer thema’s centraal staan, omdat ook in de praktijk alle thema’s met elkaar verweven zijn.

  • Operationeel management.
  • Personeelsmanagement.
  • Financieel management.
  • Commercieel management.
  • Strategisch management.
  • Zelfmanagement/persoonlijke ontwikkeling/leiderschap.

De opleiding kenmerkt zich door afwisselende leervormen, interactieve lesmethodes waarin we online en offline afwisselen, leren met en van elkaar en individuele begeleiding.

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte is 8 deelnemers en de maximale groepsgrootte is 14 deelnemers per groep.

Duur

De opleiding HMR bestaat uit 21 dagen (incl. kick-off meeting, lesprogramma en eindpresentatie), verspreid over ca. 15 maanden; de exacte duur kan per groep variëren, afhankelijk van het startmoment.

Studiebelasting

Tijdens de opleiding voer je opdrachten in de praktijk uit. Hierbij is begeleiding door een bedrijfscoach gewenst, dit kan bijvoorbeeld je leidinggevende zijn. Er moet door de begeleider rekening worden gehouden met een tijdsinvestering van ongeveer 1 uur per week per deelnemer.

Je eigen studiebelasting naast je opleiding komt uit op ongeveer 5 tot 8 uur per week.

Daarnaast ontvang je als deelnemer een tegoed voor drie individuele online-coachingsuren van de OVD-trainers, die naar eigen keuze ingezet kunnen worden. Extra coachingsuren kunnen tegen vergoeding bijgeboekt worden.

Toelating

Deze opleiding kun je volgen wanneer je beschikt over mbo4-niveau en je minimaal 2 jaar ervaring in een leidinggevende functie binnen de retail hebt.

Om te kunnen bepalen of je over het gewenste niveau beschikt, vindt een intakegesprek plaats. Daarbij kijken we naar je vooropleiding, je werkervaring, je huidige werksituatie en jouw ambitie en motivatie. Indien het intakegesprek daartoe aanleiding vormt, kan er een instaptoets worden ingezet als voorwaarde voor toelating.

Tot slot houden we rekening met eventuele belemmeringen die mogelijk van invloed kunnen zijn op je voortgang (taalachterstand, dyslexie/dyscalculie, ziekte, e.d.).

Studiemateriaal

Al het benodigde studiemateriaal wordt op de eerste dag door OVD Opleidingen verstrekt en is bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

Toetsing

Gedurende de opleiding bouw je een portfolio op met verschillende praktijkgerelateerde opdrachten. De opdrachten vormen de ingrediënten voor het maken van een verbeterplan voor je eigen winkel. Aan het eind van de opleiding presenteer je je bevindingen en oplossingen door middel van het geven van een presentatie. De optelsom van het portfolio en je verbeterplan vormt de totaalbeoordeling van de opleiding.

Bij voldoende resultaat ontvang je het OVD-certificaat Hoger Management voor de Retail.

Incompany en open inschrijving

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan.

Prijsstelling

Het opleidingstarief is € 6.195,- (excl. BTW) per deelnemer.

* inclusief arrangementskosten (1 overnachting, locatiekosten, lunch, koffie/thee)

Extra informatie

Download de brochure voor uitgebreide informatie over deze opleiding.

Interesse/aanmelden

Heeft u interesse en wilt u één of meerdere deelnemers aanmelden, neem dan contact op met Silvia van Echtelt via 088-0084570 of sales@ovd-opleidingen.nl.

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Klik dan op de interesse knop boven de tekst en laat uw gegevens achter.

HMR brochure

Voor meer informatie over de opleiding Hoger Management voor de Retail kunt u de brochure raadplegen.

In de brochure leest u meer ervaringen van klanten/deelnemers.