MBO+

Hoger Supermarkt Management (HSM)

De opleiding Hoger Supermarkt Management (HSM) is erop gericht om vanuit praktische situaties de eigen capaciteiten op het gebied van strategisch, financieel, commercieel en operationeel management en leidinggeven verder te ontwikkelen.

Startdata en locaties

8 april 2021 | Ede

OPEN

INSCHRIJVING

“Leerzame en nuttige opleiding waar ik zowel op mijn werk als in de thuissituatie veel aan zal hebben.”

BEDRIJFSGROEP /INCOMPANY

Algemene info

De deelnemer aan de opleiding HSM ontwikkelt voortdurend inzichten en kwaliteiten die nodig zijn om op creatieve wijze zichzelf en zijn medewerkers te inspireren en te coachen. Hoger Supermarkt Management (HSM) is erop gericht om medewerkers vanuit praktische situaties op te leiden tot winkelmanager

De eigen capaciteiten op het gebied van personeels-, operationeel, financieel, commercieel en strategisch management worden verder ontwikkeld. Aanvullend aan deze ‘harde’ managementvakken is zelfmanagement (persoonlijke ontwikkeling) een rode draad gedurende de opleiding.

De deelnemers aan de opleiding leren de eigen organisatie te analyseren aan de hand van het 7S-model en formuleren op basis hiervan een verbeterplan voor de eigen organisatie.

De opleiding kenmerkt zich door afwisselende leervormen en interactieve lesmethodes waarin we online en offline afwisselen. De opleiding sluit aan bij het CBL-competentieprofiel Supermarktmanager, waardoor deelnemers bij succesvolle afronding tevens het CBL5-diploma ontvangen.

Duur

De opleiding HSM bestaat uit 21 dagen (incl.kick-off meeting, lesprogramma en eindpresentatie), verspreid over ca. 15 maanden; de exacte duur kan per groep variëren, afhankelijk van het startmoment.

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor (assistent) filiaalmanagers en -ondernemers/franchisers met potentie om door te groeien. Voor die medewerkers voor wie een volledige hbo-opleiding nog te hoog gegrepen is of qua tijdsinvestering te belastend is, is de HSM een uitstekende opleiding, die in de afgelopen jaren zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.

Programma

De opleiding bestaat uit 6 modules:

  • Operational management
  • Personeelsmanagement
  • Financieel management
  • Commercieel management
  • Strategisch management
  • Zelfmanagement/persoonlijke ontwikkeling/leiderschap

Toetsing

Elke module wordt afgesloten met een toets en/of een themaopdracht. De opleiding als geheel wordt afgesloten met het opstellen en presenteren van een verbeterplan voor de eigen winkel. De optelsom van deze onderdelen vormt de totaalbeoordeling van de opleiding. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer het OVD-certificaat Hoger Supermarkt Management (inclusief CBL-5 diploma).

Studiebegeleiding

Tijdens de opleiding voert de deelnemer opdrachten in de praktijk uit. Hierbij is begeleiding door een bedrijfscoach gewenst. Er moet rekening worden gehouden met een tijdsinvestering door de begeleider van ongeveer 1 uur per week per deelnemer.

Elke deelnemer ontvangt daarnaast een tegoed voor drie individuele online-coachingsuren van de OVD-trainers, die naar eigen keuze ingezet kunnen worden. Extra coachingsuren kunnen tegen vergoeding bijgeboekt worden.

Toelating

Deelnemers dienen minimaal een mbo4-niveau en 1 à 2 jaar ervaring in een leidinggevende functie te hebben. Met elke deelnemer wordt een intakegesprek gevoerd. Daarbij wordt gekeken naar de vooropleiding, de opgedane werkervaring, de huidige werksituatie en de ambitie en motivatie van de deelnemer. Ook wordt gekeken of er eventuele belemmeringen zijn (taalachterstand, dyslexie/dyscalculie, ziekte, e.d.). Indien het intakegesprek daartoe aanleiding vormt, kan er een instaptoets worden ingezet als voorwaarde voor toelating.

 

Incompany en open inschrijving

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan.

Prijsstelling

Het opleidingstarief is € 4.650,- (excl. BTW) per deelnemer.

* Extra arrangementskosten (1 overnachting, locatiekosten, lunch, koffie/thee) bij Open Inschrijving: € 1.350,- p.p.

Extra informatie

Download de brochure voor uitgebreide informatie over deze opleiding.

Interesse /aanmelden

Heeft u interesse en wilt u één of meerdere deelnemers aanmelden, neem dan contact op met Silvia van Echtelt of Karin van Dreumel via 088-0084570 of info@ovd-opleidingen.nl.

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Klik dan op de interesse knop boven de tekst en laat uw gegevens achter.

U kunt ook direct mensen aanmelden via het inschrijfformulier.

HSM brochure

Voor meer informatie over de opleiding Hoger Supermarkt Management kunt u de brochure raadplegen.

In de brochure leest u meer ervaringen van klanten/deelnemers.