Selecteer een pagina

MBO niveau 4

Manager Retail supermarkt/food

De afdelingsmanager heeft een veelzijdige en afwisselende baan waarbij hij met name verantwoordelijk is voor het aansturen van zijn afdeling.

OPEN

INSCHRIJVING

“Een mooie opleiding om een breed zicht te krijgen op alle activiteiten die in een supermarkt plaatsvinden, zowel aan de menskant als aan de goederenkant.”

BEDRIJFSGROEP /INCOMPANY

Algemene info

De afdelingsmanager heeft een veelzijdige en afwisselende baan waarbij hij met name verantwoordelijk is voor het aansturen van zijn afdeling. Hij geeft leiding aan de verkoopmedewerkers in de supermarkt. Het halen van de afdelingsbegroting is één van de belangrijkste verantwoordelijkheden. Daarnaast plant hij de werkzaamheden en begeleidt hij de medewerkers in hun dagelijkse werkzaamheden. Hij zorgt voor een goede sfeer binnen het team en hij is het centrale aanspreekpunt. Met deze boeiende opleiding leert de medewerker zijn kennis en ervaring in te zetten voor de aansturing van het team en het optimaliseren van de afdeling.

Doelgroep

De opleiding Manager Retail is bedoeld voor afdelingsmanagers en assistent-supermarktmanagers die het resultaat van hun afdeling willen vergroten door een verbeterde inzet van mensen en middelen.

Duur

De opleiding Manager Retail is een verkort opleidingsprogramma en duurt 2 jaar verdeeld over 57 lesdagen.

Groepsgrootte

De opleiding kent een minimale groepsgrootte van 12 deelnemers en een maximum van 16 deelnemers.

Programma

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Kerntaak 1 (Beheer van goederenstroom en voorraad).
  • Kerntaak 2 (Coördinatie verkoopactiviteiten).
  • Kerntaak 3 (Leidinggeven).
  • Kerntaak 4 (Beleid van de organisatie).
  • Nederlands (Luisteren, lezen, schrijven, spreken en gesprekken voeren).
  • Engels (Luisteren, lezen, schrijven, spreken en gesprekken voeren).
  • Rekenen (getallen, verhoudingen, meten en meetkunde, verbanden).
  • Loopbaan en burgerschap (ontwikkelen van eigen loopbaan- en burgerschapscompetenties).
  • Keuzedelen (in overleg met de organisatie).

Toetsing

Elke kerntaak wordt afgesloten met een toets of een werkstuk. Daarnaast vindt er toetsing in de praktijk plaats. Bij voldoende resultaat voor zowel de theorie als de praktijk ontvangt de deelnemer een officieel erkend mbo4-diploma Manager Retail en het CBL4-diploma Afdelingsmanager.

Studiebegeleiding

De praktijkopleider (coach binnen het bedrijf) is verantwoordelijk voor de begeleiding van de gehele opleiding en de praktijkexaminering van de deelnemer. Hierbij wordt hij ondersteund door de OVD Opleidingen docent, die de deelnemer tijdens de opleiding drie keer in de winkel bezoekt. Hiermee sluiten theorie en praktijk goed op elkaar aan.

Toelating

De deelnemer dient te beschikken over het diploma mbo2 Verkoper en minimaal een jaar werkzaam te zijn in een supermarkt. Indien de deelnemer dit diploma niet heeft, kan hij toegelaten worden op basis van een verklaring van de werkgever dat de deelnemer functioneert op mbo2-niveau. Dit moet aangetoond worden met bijvoorbeeld een functiebeschrijving.

Aangezien het om een versnelde opleiding gaat, worden ook werkervaring en de huidige functie bij de toelatingsprocedure meegewogen. Er vindt altijd een intakegesprek plaats, en in geval van twijfel over toelating kan OVD Opleidingen of de werkgever het initiatief nemen tot een intaketoets.

Samenwerking

Voor de uitvoering van deze mbo-opleiding werkt OVD Opleidingen samen met het OC&W erkend opleidingsinstituut SVO Vakopleiding Food.

 

Incompany en open inschrijving

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan.

Prijsstelling

Op aanvraag.

Extra informatie

Download de brochure voor uitgebreide informatie over deze opleiding.

Interesse /aanmelden

Heeft u interesse en wilt u één of meerdere deelnemers aanmelden, neem dan contact op met Silvia van Echtelt via 088-0084570 of info@ovd-opleidingen.nl.

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Klik dan op de interesse knop boven de tekst en laat uw gegevens achter.

MBO 4 Manager Retail Supermarkt/food brochure

Voor meer informatie over de opleiding MBO 4 manager retail Supermarkt kunt u de brochure raadplegen.

In de brochure leest u meer ervaringen van klanten/deelnemers.