NL LEERT DOOR

(categorie C)

Training Operationeel management voor de (assistent) manager retail

Deelnemers leren in deze training wat noodzakelijk is om als manager alle operationele aangelegenheden op de juiste manier uit te voeren en een onderdeel te laten zijn van het winkelmanagement. Onderwerpen zijn: bevoorrading, logistiek, personele bezetting, aanvullen, magazijn, winkelverzorging, etc.

AANMELDEN:

Deze training duurt 3 lesdagen en heeft een studiebelasting van 45 uur.
€ 1.250/pp

Algemene info

De training wordt gegeven door één van de enthousiaste en ervaren trainers van OVD Opleidingen. De training bestaat uit een combinatie van theorie, praktijkopdrachten, e-learning en actieve werkvormen.

Gedurende de lockdown periode vindt deze training online plaats. Daarna is ook een fysieke variant beschikbaar.

Doelgroep: Deze training is bedoeld voor (assistent) managers van een bouwmarkt of tuincentrum, filiaal/vestigingsmanagers binnen de retail en voor afdelingsmanagers die door willen groeien.

Doel: de training maakt gebruik van een combinatie van theorie, het ontwikkelen van kennis en vaardigheden en is gericht op het strategisch leren denken. Deze training is een onderdeel van de Opleiding Hoger Management voor de Retail (HMR). De opleiding heeft de afgelopen 25 jaar bewezen een zeer goede aansluiting te maken op de praktijk. De training is gebaseerd op situaties die voor een manager in de bouwmarkt/het tuincentrum van belang zijn.

Deelnemers leren in deze training wat noodzakelijk is om als manager alle operationele aangelegenheden op de juiste manier uit te voeren en een onderdeel te laten zijn van het winkelmanagement. Onderwerpen zijn: bevoorrading, logistiek, personele bezetting, aanvullen, magazijn, winkelverzorging, etc.

Na deze training is de manager in staat op strategisch niveau te kunnen denken en handelen ten aanzien van operationele keuzes en het management in de bouwmarkt/het tuincentrum.

Aan het eind van de training weet je wat noodzakelijk is om als manager alle operationele aangelegenheden op de juiste manier uit te voeren en een onderdeel te laten zijn van het filiaalmanagement.

Inhoud

Onderwerpen zijn:

 • bevoorrading,
 • logistiek,
 • personele bezetting,
 • aanvullen,
 • magazijn,
 • winkelverzorging, etc.

De manager weet welke aspecten van invloed zijn op operationeel management en kan concreet aan de slag om verbeteringen ten aanzien van de winkelvloer door te voeren.

De training bestaat uit:

 • klassikale lesuren
 • individuele persoonlijke begeleiding en ondersteuning
 • virtuele lessen, e-learningmodules met digitaal lesmateriaal
 • workshop, webinar en eindopdracht

De e-learningmodule ‘Doelgerichte werkplanning’ wordt verzorgd door Icademy B.V., de overige trainingscomponenten door OVD Opleidingen B.V.

Studiebegeleiding

Theorielessen; Groepsdiscussie; Praktijkopdracht (binnen RIVM richtlijnen); Inclusief e-learning modules gericht op operationeel management. Begeleiding tijdens en tussen de trainingsmomenten door is aanwezig c.q. beschikbaar.

Studierichting

De deelnemer leert leiding te geven aan de dagelijkse operatie in de retail teneinde te zorgen voor een doelmatige verdeling van de werkzaamheden en toe te zien op een tijdige en juiste uitvoering hiervan. De training is MBO 4 / HBO niveau.

Vooropleiding

Minimaal MBO 3 niveau.

Toetsing

Deelnemers maken een eindopdracht met een presentatie voor de eigen vestiging/filiaal. E-learning opdracht met een toets. De training wordt afgerond met een officieel OVD Opleidingen certificaat.

Resultaat

 • Een (aankomend) retailmanager leert op een strategisch niveau naar alle zaken rondom operationeel winkelmanagement te handelen.
 • De manager weet welke aspecten van invloed zijn op operationeel management en kan concreet aan de slag om verbeteringen ten aanzien van de winkelvloer door te voeren.

 

Beschikbare open inschrijvingen

Kies een datum, vul je gegevens in en we sturen je een mail om de inschrijving te voltooien!

Locatie
ONLINE
Tijd
van 09:00u tot 17:00u
3 dagen
dinsdag 8 februari 2022
dinsdag 15 februari 2022
dinsdag 1 maart 2022
€ 0.00
Voldoende plaatsen beschikbaar

*Wij sturen u, nadat we uw aanmelding hebben ontvangen, een link naar onze beveiligde uploadportal. Wij moeten op verzoek van het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid een kopie-paspoort of rijbewijs én een toestemmingsverklaring van u ontvangen om de inschrijving te voltooien. Dit heeft te maken met het verantwoordingsproces ten opzichte van de gehonoreerde subsidie. Onze portal voldoet aan alle veiligheidseisen en is SSL-versleutend. Wij behandelen gegevens volgens AVG-wetgeving.