NL LEERT DOOR

(categorie C)

Training Personeelsmanagement voor de (assistent) bouwmarkt-/tuincentrummanager

Deelnemers leren in deze training wat noodzakelijk is om als manager personeelsaangelegenheden te plannen, te ontwikkelen en hierin veranderingen aan te brengen. Onderwerpen zijn: werving en selectie, ziekteverzuim, vitaliteit, opleidingsplattegrond, personeelsplanning en de invloed van personeelskosten op de omzet, marge en planning.

AANMELDEN:

Deze training duurt 3 lesdagen en heeft een studiebelasting van 45 uur.

€ 1.250/pp

Algemene info

De training wordt gegeven door één van de enthousiaste en ervaren trainers van OVD Opleidingen. De training bestaat uit een combinatie van theorie, praktijkopdrachten, e-learning en actieve werkvormen.

Gedurende de lockdown periode vindt deze training online plaats. Daarna is ook een fysieke variant beschikbaar.

Doelgroep: Deze training is bedoeld voor (assistent) managers van een bouwmarkt of tuincentrum, filiaal/vestigingsmanagers binnen de retail en voor afdelingsmanagers die door willen groeien.

Doel: de training maakt gebruik van een combinatie van theorie, het ontwikkelen van kennis en vaardigheden en is gericht op het strategisch leren denken. De training is gebaseerd op situaties die voor een manager in de bouwmarkt/het tuincentrum van belang zijn.

Deelnemers leren in deze training wat noodzakelijk is om als manager personeelsaangelegenheden te plannen, te ontwikkelen en hierin veranderingen aan te brengen. Onderwerpen zijn: werving en selectie, ziekteverzuim, vitaliteit, opleidingsplattegrond, personeelsplanning en de invloed van personeelskosten op de omzet, marge en planning.

Na deze training is de manager in staat op strategisch niveau te kunnen denken en handelen ten aanzien van de personele bezetting in de bouwmarkt/het tuincentrum.

Aan het eind van de training ben je als manager in staat te denken en handelen ten aanzien van de personele bezetting in de bouwmarkt/het tuincentrum.

De training geeft je inzicht in wat noodzakelijk is om als manager personeelsaangelegenheden te plannen, te ontwikkelen en hierin veranderingen aan te brengen.

Inhoud

De training maakt gebruik van een combinatie van theorie en praktijk. De training is gebaseerd op situaties die voor een manager in de bouwmarkt/het tuincentrum van belang zijn. 

Onderwerpen zijn:

 • verzorgen van een optimale personeelsbezetting (W&S, in- door-uitstroom, opleiden);
 • motiveren en begeleiden van medewerkers,
 • formele gesprekken voeren met medewerkers,
 • (actief begeleiden van) Verzuim en toezien op de arbeidsomstandigheden.

De training bestaat uit:

 • klassikale lesuren
 • individuele persoonlijke begeleiding en ondersteuning
 • virtuele lessen, e-learningmodules met digitaal lesmateriaal
 • workshop, webinar en eindopdracht

De e-learningmodule ‘Verzuim op de werkvloer/doelgerichte werkplanning’ wordt verzorgd door Icademy B.V., de overige trainingscomponenten door OVD Opleidingen B.V.

  Studiebegeleiding

  Theorielessen; Groepsdiscussie; Praktijkopdracht (binnen RIVM richtlijnen); Inclusief e-learning modules gericht op personeelsmanagement. Begeleiding tijdens en tussen de trainingsmomenten door is aanwezig c.q. beschikbaar.

  Studierichting

  De deelnemer leert leiding te geven aan een team van (kader)medewerkers en zorg te dragen voor optimale prestaties van medewerkers. De training is MBO 4 / HBO niveau.

  Vooropleiding

  Minimaal MBO 3 niveau.

  Toetsing

  Deelnemers maken een eindopdracht met een presentatie voor de eigen vestiging/filiaal. E-learning opdracht met een toets. De training wordt afgerond met een officieel OVD Opleidingen certificaat.

  Resultaat

  • Een (aankomend) bouwmarkt-/tuincentrummanager leert op een strategisch niveau naar alle zaken rondom personeel te handelen.
  • De manager weet welke aspecten van invloed zijn op personeelsmanagement en kan concreet aan de slag om verbeteringen ten aanzien van personele zaken door te voeren.

   

  Beschikbare open inschrijvingen

  Kies een datum, vul je gegevens in en we sturen je een mail om de inschrijving te voltooien!

  Locatie
  ONLINE
  Starttijd
  start om 09:00 uur
  3 dagen
  donderdag 7 oktober 2021
  donderdag 14 oktober 2021
  donderdag 4 november 2021
  € 0.00
  (excl. BTW)
  Nog 3 plaatsen beschikbaar

  *Wij sturen u, nadat we uw aanmelding hebben ontvangen, een link naar onze beveiligde uploadportal. Wij moeten op verzoek van het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid een kopie-paspoort of rijbewijs én een toestemmingsverklaring van u ontvangen om de inschrijving te voltooien. Dit heeft te maken met het verantwoordingsproces ten opzichte van de gehonoreerde subsidie. Onze portal voldoet aan alle veiligheidseisen en is SSL-versleutend. Wij behandelen gegevens volgens AVG-wetgeving.