MBO 2 Verkoper / Retail

Gemotiveerde en deskundige medewerkers zijn bepalend voor het succes van een winkel. Uit diverse onderzoeken blijkt immers dat klanten hun winkelkeuze niet alleen op basis van prijs maken, maar vooral ook op basis van klantgerichtheid van de medewerkers. Werkhouding, inzicht in de winkelprocessen, motivatie, praktische kennis en vooral de juiste toepassing hiervan, zijn daarbij van groot belang. De deelnemers aan de opleiding Verkoper krijgen inzicht in en leren verbanden te leggen tussen alle aspecten van het werken in een retailbedrijf.

Doelgroep

Ambitieuze kassa- en verkoopmedewerkers die hun functioneren willen verbeteren en een basis willen leggen voor een verdere carrière in de retail.

 

Programma

Het lesprogramma bestaat uit twee kerntaken, drie ondersteunende vakken en twee keuzedelen:

 

Toelatingseisen 

Diploma vmbo-basisberoepsgerichte opleiding. Aangezien het om een versnelde opleiding gaat, worden ook werkervaring en de huidige functie bij de toelatingsprocedure meegewogen. Er vindt altijd een intakegesprek plaats, en in geval van twijfel over toelating kan OVD of de werkgever het initiatief nemen tot een intaketoets.

 

Praktijkbegeleiding

De praktijkopleider (coach binnen het bedrijf) is verantwoordelijk voor de begeleiding van de gehele opleiding en de praktijkexaminering van de deelnemer. Hierbij wordt hij ondersteund door de praktijkbegeleider van het ROC.

Toetsing en diploma

De opleiding wordt afgesloten met het mbo2-examen. Bij voldoende resultaat voor zowel de theorie als de praktijk ontvangt de deelnemer het mbo2-diploma Verkoper.

 

Incompany & open inschrijving

Wij bieden deze opleiding zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan.

 

Ja, ik vind dit interessant

Wij gaan voor

%

tevredenheid

Waarom OVD opleidingen?

  • Gespecialiseerd in Retail trainingen en opleidingen
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Doorgangsgarantie trainingen vanaf 4 deelnemers
  • Hoog slagingspercentage
  • Hoge klantwaardering

Duur

De opleiding duurt 1 studiejaar (25 contactdagen) indien de deelnemer voldoet aan de toelatingseisen.

Flexibele opstart- mogelijkheid

Incompany-groepen kunnen elk moment van het jaar opstarten.

Meer informatie?OVD Opleidingen

Bel of mail met één van onze opleidingsadviseurs!
Tel: 0318-64 99 99
E-mail: info@ovd-opleidingen.nl

Opleidingstarief en Subsidieregeling Praktijkleren

Het opleidingstarief is afhankelijk van de groepsgrootte en de eventuele maatwerkaanpassingen. Voor elke deelnemer kan via de Subsidieregeling Praktijkleren een subsidiebijdrage van maximaal € 2.700,- aangevraagd worden.

Aanmelden

Neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs, Karin van Dreumel of Jan Janssen. OVD Opleidingen, tel. 088-0084570 of via info@ovd-opleidingen.nl.