Visual merchandising

Visual merchandising

Visual merchandising gaat over ‘de kunst van het verleiden’, het beïnvloeden van het koopgedrag van de klant. Alle zintuigen zijn erbij betrokken, maar het oog speelt de belangrijkste rol. Zien is immers kopen. Daarnaast wordt in de retail ook gebruikgemaakt van smaak en geur. Denk aan proeverijen en de geur van versgebakken brood in de supermarkt. De eerste indruk is vaak bepalend. Een goede productpresentatie kan de klant stimuleren tot aankoop en heeft een aantoonbaar positief effect op de verkoop. Het maken van een aantrekkelijke presentatie is een hele kunst. Productpresentaties moeten niet alleen verleiden en uitdagen, maar ook logisch en duidelijk zijn. Daarbij speelt een goed gebruik van onder andere etalages, presentatiemeubels en wanden een belangrijke rol.

Doelgroep

Deze ééndaagse training is bestemd voor iedereen die in de retail werkzaam is en wil leren een winkel zodanig in te richten dat de klant zich prettig voelt en gestimuleerd wordt om te kopen.

Inhoud

Onderstaande vragen worden beantwoord tijdens de training:

 • Wat zijn de benodigdheden voor een goede presentatie?
 • Met welke belemmeringen moet ik rekening houden bij een presentatie?
 • Wat is het resultaat van een goede presentatie?
 • Wat zijn goede en slechte presentaties?
 • Hoe kan ik bestaande presentaties verbeteren?
 • De trends in visual merchandising, welke zijn deze?
 • Hoe maak ik optimaal gebruik van de sfeercomponenten (beeld, geluid, gevoel, geur en smaak)?
 • Hoe creëer ik de juiste winkellay-out? En wat is de uitstraling van de winkel?
 • Wat is de beste manier om producten te presenteren?
 • Hoe kan ik de presentatietechnieken efficiënt toepassen in mijn winkel?

Resultaat

De training Visual merchandising verhoogt uw inzicht in het koopgedrag van de klant. Na afloop bent u in staat uw winkel of afdeling zo in te richten dat de klant wordt geprikkeld om een product te kopen.

Aanpak

Voorafgaand aan de training krijgt u het verzoek een korte vragenlijst in te vullen. Dit biedt u de gelegenheid uw individuele leerwensen en een praktijkvraag te formuleren. Op basis hiervan spitst de trainer het programma toe op de specifieke vragen en leerwensen van de deelnemersgroep. Ter voorbereiding op de training krijgt u een opdracht toegestuurd. Tijdens de training krijgt u handvatten om uw presentaties aantrekkelijker te maken, zodat de (potentiële) klant geprikkeld wordt. De benodigde theorie wordt afgewisseld met praktijkgerichte opdrachten. Etaleren, sfeercomponenten en visual merchandising op de werkvloer staan hierbij centraal. De eigen winkel vormt altijd het uitgangspunt.

Incompany & open inschrijving

Wij bieden deze training zowel incompany als in de vorm van open inschrijving aan. Indien u interesse heeft in een incompany training, neem gerust contact met ons op via info@ovd-opleidingen.nl of via telefoonnummer 0318 – 649 999.

Duur

Het betreft een ééndaagse training.

Certificering

Deelnemers die de volledige training met succes hebben afgerond, krijgen een certificaat van OVD Opleidingen.

Prijsstelling

€ 375,- per deelnemer (excl. BTW en incl. trainingsmateriaal & lunch).

 

Data en locaties

Locatie Haaren (NBr.) en Ede: Mocht u interesse hebben in een training in Haaren (NBr.) of Ede, dan kunt u contact met ons opnemen. Bij voldoende interesse zullen wij een nieuwe datum plannen.

 

Meer informatie?OVD Opleidingen

Bel of mail met één van onze opleidingsadviseurs!
Tel: 0318-64 99 99
E-mail: info@ovd-opleidingen.nl

Ja, ik vind dit interessant

Wij gaan voor

%

tevredenheid

Waarom OVD opleidingen?

 • Gespecialiseerd in Retail trainingen en opleidingen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Doorgangsgarantie trainingen vanaf 4 deelnemers
 • Hoog slagingspercentage
 • Hoge klantwaardering