Selecteer een pagina

“OVD Opleidingen x Hema: Afsluiting HFM/HSM”

Hema afsluting Hoger Filiaal Management bij Otterlo Events

Datum: 28 mei 2021
Onderwerp: Afsluiting HFM Hema
Publicatie: OVD Opleidingen

Afgelopen week was het zover. Na ongeveer 15 maanden en 23 trainingsdagen mochten de deelnemers van alweer de 8ste groep van de Hema HFM hun erkende certificaat ophalen. In het afgelopen jaar werd er veel gevraagd van de flexibiliteit van OVD Opleidingen, Hema, de trainers én de deelnemers. Het is bijzonder te noemen dat, na een bewogen jaar vol verandering en onzekerheid, alle deelnemers hun certificaat hebben behaald. De deelnemers mogen heel trots zijn op het resultaat!

Over Hema

In Nederland zijn er ongeveer 500 Hema filialen. De Nederlandse consument bezoekt zowel franchisefilialen, als de eigen filialen van Hema Nederland. In Nederland zijn er bijna 100 ondernemers die samen ongeveer 250 franchisefilialen van Hema bezitten. De overige 250 filialen heeft Hema Nederland in eigen beheer.

De unieke samenwerking tussen OVD Opleidingen en Hema

OVD Opleidingen verzorgt al jaren meerdere trainingen en langlopende opleidingstrajecten voor de franchisenemers van Hema. De opleiding HFM (Hoger Filiaal Management) is voor de franchisenemers van Hema dan ook al jarenlang een bekend begrip binnen het opleidingsbeleid. OVD Opleidingen is er trots op dat vanaf 2021 de samenwerking met Hema is uitgebreid. OVD Opleidingen verzorgt nu ook opleidingen aan de eigen filialen van Hema Nederland.

Momenteel volgen ruim 500 medewerkers van Hema een training of langlopende opleiding van OVD Opleidingen.

Over de Hema HFM

De Hema HFM is een, speciaal voor Hema, op maat ingevulde variant van de MBO+ opleiding Hoger Management voor de Retail (HMR). Dit alles om de retailmedewerkers vanuit praktische situaties op te leiden tot winkelmanagers. Tijdens de opleiding ontwikkelt de deelnemer voortdurend inzichten en kwaliteiten die nodig zijn om medewerkers te inspireren en te coachen.

De eigen capaciteiten op het gebied van personeels-, operationeel, financieel, commercieel en strategisch management worden verder ontwikkeld. Aanvullend aan deze ‘harde’ managementvakken is zelfmanagement (persoonlijke ontwikkeling) een rode draad gedurende de opleiding.

De deelnemers aan de opleiding leren de eigen organisatie te analyseren aan de hand van het 7S-model en formuleren op basis hiervan een verbeterplan voor de eigen organisatie.

De opleiding kenmerkt zich door afwisselende leervormen en interactieve lesmethodes waarin we online en offline afwisselen.

8ste editie van de Hema HFM

Op 18 en 19 mei jl. hebben de deelnemers van de 8ste groep van de Hema HFM de eindpresentatie ter afronding van hun opleidingstraject gehad. Tijdens deze twee dagen presenteerden alle deelnemers hun verbeterplan. In dit plan staan de commerciële verbeterpunten van het eigen filiaal. Naast het winkelverbeterplan wordt ook de persoonlijke ontwikkeling gepresenteerd tijdens deze presentatie.

Op 1 juni 2021 gaat de vernieuwde Hema HFM van start met maar liefst 14 deelnemers. Wij wensen de deelnemers, trainers en andere betrokken een leuk en leerzaam traject toe!

Meer informatie over de speciaal ingerichte Hema HFM vindt u hier!