Over ons

Over ons

Over ons

OVD Opleidingen richt zich met al haar opleidingen en trainingen op de ontwikkeling van medewerkers in de retail, supermarkt, detailhandel, logistiek en levensmiddelenindustrie. Dit maakt ons dé specialist als het gaat om het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van opleidings- en trainingsprogramma’s. Bij al deze activiteiten heeft OVD Opleidingen een duidelijk doel voor ogen: medewerkers op alle functieniveaus helpen hun prestaties te verbeteren en het rendement van de organisatie te verhogen. Met een positieve energie dragen we onze passie en onze inspiratie graag over en delen we onze kennis.

MBO-Opleidingenhuis
Wij bieden verkorte erkende opleidingen aan op mbo-niveau 2, 3 en 4. Deze opleidingen zijn volledig praktijk- en beroepsgericht en mbo-gecertificeerd. De food-variant van de retailopleidingen leidt ook op voor het CBL-diploma op het betreffende niveau. De mbo-opleidingen worden uitgevoerd in samenwerking met diverse ROC’s en SVO vakopleiding food, die ook de diplomerende instantie is.

Maatwerktraining en ontwikkeling
OVD Opleidingen richt zich in de volle breedte op het leren en ontwikkelen van uw medewerkers. Dat houdt onder meer in dat we managers en medewerkers trainen, coachen en adviseren in hun persoonlijke ontwikkeling. Investeren in ontwikkeling van medewerkers is investeren in de groei van de organisatie zodat u uw organisatiedoelstellingen kunt waarmaken. Wij maken de trainingen en trainingsprogramma’s op maat naar uw behoefte.

MBO+ opleidingen
Het OVD Opleidingenhuis wordt aan de bovenkant afgerond door de MBO+ opleidingen Hoger Supermarktmanagement (HSM)/ Hoger management voor de Retail (HMR).

Naast deze vaste opleidingsprogramma’s kunnen wij voor uw organisatie ook (filiaal)managementprogramma’s op hbo-niveau op maat maken, op basis van losse modules op het gebied van Persoonlijke Ontwikkeling, Strategisch management, Personeelsmanagement, Leidinggeven en Sturen op Resultaat.

Incompany
OVD Opleidingen is specialist in het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van bedrijfsspecifieke maatwerk opleidingen en trainingen via incompany opleidingsprogramma’s. Wij bieden één aanspreekpunt voor het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van deze maatwerkactiviteiten. De programma’s worden verzorgd door ervaren en bevlogen docenten en trainers.

 

Missie

Mensen inspireren om tot zelfontplooiing te komen, dat is onze missie! Wij willen zin geven, waarde toevoegen, mensen en organisaties verbeteren en de wereld van retail, logistiek en food een beetje mooier maken. Dit realiseren wij door trainingstrajecten aan te bieden die passen bij uw wensen en behoeften.

“Mensen maken het verschil. U bepaalt hoe!”

Mensen inspireren om tot zelfontplooiing te komen

Uw personeel is de sleutel tot succes. Maar dan moeten de medewerkers wel op de juiste manier worden ingezet, de gewenste toegevoegde waarde leveren en op de juiste manier worden aangestuurd door hun leidinggevenden.
Voorbeelden hiervan zijn:

  • medewerkers met meer oog voor de klant
  • medewerkers die servicegericht in plaats van productgericht werken
  • leidinggevenden die op de juiste wijze sturen en coachen op resultaat én die een voorbeeldrol vervullen op het gebied van klantbeleving.

OVD Opleidingen draagt graag bij aan het beter laten functioneren van uw medewerkers en managers, zodat u uw doelstellingen en organisatieambities waar kunt maken. Voor ons staat een training niet op zichzelf: OVD besteedt veel aandacht aan het inbedden van de geleerde vaardigheden in de dagelijkse praktijk door middel van:

  • coaching
  • intervisiesessies
  • blended learning
  • tussentijdse activatie
  • andere borgings- en verankeringsinstrumenten

NRTO / CRKBO

OVD Opleidingen is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en beschikt over het NRTO-keurmerk. OVD conformeert zich daarmee aan de gedragscode van NRTO. Tevens zijn de algemene voorwaarden van NRTO van toepassing op onze producten en diensten. Ook voldoet OVD aan de Kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en is daarmee geregistreerd in Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Voor meer informatie:

Wilt u een compacter of juist uitgebreider programma dat is toegesneden op uw organisatie, of vindt u het onderwerp van uw keuze niet meteen terug op onze website?

Neem dan contact op met ons. Wij maken graag vrijblijvend een afspraak om u te informeren over de mogelijkheden om aan uw wensen tegemoet te komen.