Selecteer een pagina

Silvia’s Blog #2: Bewust van mijn (werk)geluk

Marketing in de supermarkt OVD Opleidingen
Logo OVD Opleidingen Retailopleidingen

Gepubliceerd door OVD Opleidingen

Silvia van Echtelt schrijft in haar blog over (werk)geluk en hoe zij hier zich steeds bewuster van is geworden.

25 oktober 2021

Bewust van mijn (werk)geluk

“Hoe gaat het met je?” Een heel gewone, haast alledaagse vraag. Hoe geef jij daar antwoord op? In het afgelopen anderhalf jaar kon ik daar vele soorten antwoorden op geven. Als ik de vraag nu krijg, voel ik dat het goed gaat. In mijn antwoord komt geen twijfel meer voor.

Bewust van mijn (werk)geluk

Wat hieraan bijdraagt is dat mijn twee dochters beiden in hun examenjaar zijn geslaagd. Beiden zijn nu met een studie begonnen en ze zitten op hun plek. Hierdoor voel ik mij ook goed. Mooie verhalen over ontgroeningen, senaten en hun studie doen mij ook terugdenken aan mijn eigen studie. Mijn eigen jaarlied schoot me zo weer te binnen. “Wij van TMO Doorn, staan zo sterk als een muur!”.

Wat ook bijdraagt aan mijn werkgeluk zijn de diverse branches vanwaar ik opleidingsvraagstukken krijg. Voornamelijk het antwoord wat ik hierop kan geven zorgt voor werkgeluk. Ik licht graag drie branches toe:

1. Tuinbranche Nederland (TBNL) heeft voor een aantal trainingen subsidie aangevraagd vanuit de regeling NL Leert Door. Deze zijn hun ook gegund en wij voeren de trainingen uit. Van deze trainingen maken niet alleen tuincentra gebruik, maar voor een gedeelte geldt dat natuurlijk wel. Ik merk dat ik mij thuis voel in het praktische en de makkelijke communicatie. Mijn roots liggen op het platteland en ik heb het idee dat dat daarmee te maken heeft.

2. Dan heeft ook brancheverenigingen InRetail subsidie aangevraagd voor NL Leert Door. InRetail waar de leden ondernemen in de mode, schoenen, sport, en/of woonbranche. Ik had net al iets verteld over mijn jaarlied. Wij van TMO Doorn. Ja ook hier voel ik mij thuis. Na mijn opleiding heb ik jaren werkervaring opgedaan in de modebranche. Ik ben zelfs weer even terug op de stek geweest, waar ook Detex zit die vanuit NL Leert Door ook één training voor InRetail verzorgd.

3. Persoonlijk houd ik mij wel bezig met duurzaamheid. In mijn werk kon ik daar niet heel veel in kwijt. Dat is nu anders. Wij hebben en gaan vele trainingen verzorgen voor kringloopwinkels of andere organisaties, die zich met circulariteit bezighouden. Oud en nieuw gaan naast elkaar en de kringloopcentra nemen een serieuze plek in in het winkelaanbod.

Nu we weer mogen reizen en afspraken op locatie mogen maken, doe ik dat ook met veel plezier. En zo thuis als ik me voel is er een wereld voor me opengegaan.

Ook ik heb gebruik gemaakt van een van de trainingen uit ons aanbod; Zelfmanagement & Leiderschap. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit ook bijdraagt aan geluk. Wat mooi om even stil te staan bij jezelf. Om stil te staan bij je kwaliteiten en valkuilen om je bewust te worden van je communicatie. Hoe luister je nou echt goed. En hoe voorkom je om in aannames te denken. Echt een eye-opener en het was ook nog eens ontzettend leuk. Dat wist ik al wel, maar zelf ervaren is anders.

Misschien vind je dit ook interessant