Selecteer een pagina

Uitgeroepen tot moeilijkst te vervullen vacature: supermarktmanager

Supermarktmanager vacatures
Logo OVD Opleidingen Retailopleidingen

Gepubliceerd door OVD Opleidingen

“In Nederland is er momenteel schaarste op de arbeidsmarkt. Voor het eerst in 50 jaar tijd zijn er meer openstaande vacatures dan werklozen.”

25 oktober 2021

Moeilijkst te vervullen vacature: Supermarktmanager

In Nederland is er momenteel schaarste op de arbeidsmarkt. Voor het eerst in 50 jaar tijd zijn er meer openstaande vacatures dan werklozen. Ook voor supermarkten is het vinden van een geschikte manager een hele uitdaging. Het werk is complex en de werktijden en het imago van de functie, maken het animo bepaald niet groter.

Complexe functie

Naast het feit dat het beroep te maken heeft met een imagoprobleem, blijken er meer redenen te zijn waarom supermarktmanagers niet te vinden zijn. Uit ervaring van de grote supermarktketens blijkt dat het werk erg ingewikkeld is. Een supermarktmanager stuurt vaak een team aan van al snel 100 werknemers (in de leeftijdsgroep 16 t/m 68 jaar), tienduizenden euro’s omzet genereren op een dag, het verwerken van logistieke processen, omgaan met agressie en winkeldiefstal én mogelijk het belangrijkste voor de klant; een verzorgde winkel, conform de formule. Alles bij elkaar, een behoorlijk ingewikkelde functie.

Nederland supermarktland

Volgens het CBS zijn er momenteel ruim 6.100 supermarktvestigingen in Nederland. De grotere hiervan zijn verdeeld over 26 winkelformules. Al deze winkels hebben ook een supermarktmanager nodig, en die vinden, dat blijkt een hele uitdaging. De vacaturewebsite Indeed riep in 2019 de functie supermarktmanager dan ook uit tot moeilijkst in te vullen vacature.

In oplossingen denken

Volgens een ervaren recruiter binnen de supermarktbranche gaat het niet meer om het kijken naar iemands werkervaring.

“Het is niet zo belangrijk wat iemand in het verleden gedaan heeft. Het gaat om iemands karakter en werkhouding. De taken en processen zijn allemaal aan te leren.”

Bij OVD Opleidingen zijn wij het hier mee eens, maar vullen dit aan met het doorontwikkelen van het personeel. Interne doorstroming lijkt voor de komende jaren de key te zijn naar de moeilijkst in te vullen vacature. In de mbo+ opleiding Hoger Supermarkt Management (HSM) leert een ervaren supermarktmedewerker alle facetten om door te kunnen groeien naar supermarktmanager. Hierbij wordt continu de vertaalslag gemaakt vanuit de theorie naar de praktijk op winkelniveau.

Dus, heb jij de ambitie om door te groeien tot supermarktmanager én wil je hier 100% voor gaan? Neem dan eens een kijkje op de HSM pagina en laat je verrassen met de mogelijkheden die voor je liggen na het volgen van deze opleiding. Een beter startmoment dan nu, die komt er niet.

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/10/14/supermarktmanagers-zijn-moeilijk-te-vinden-mijn-vrienden-zeiden-je-bent-gek-dat-je-dit-doet-a4061953

Misschien vind je dit ook interessant